31. toukokuuta 2017

Riippumaton arvostelu


Triviaa:
Tiesitkö että Kolumbus löysi riippumaton Bahamalta, jossa hän kirjoitti 17.10.1492, että ”ihmiset nukkuvat täällä verkoissa puiden välissä” jäppinen roudasi riippumaton mukanaan Eurooppaan, jossa merimiehet ottivat tuotteesta kopin ja käyttivät niitä laajalti. Aatelkaa, ei enää tarvinny kölliä kovalla märällä ja likaisella kannella jolla vilisti tuhoeläimiä. Merimiehet saattoivat nyt nukkua yönsä mukavasti riippumatossa keinahdellen, käyttäen meren aaltojen keinuntaa nukahtaakseen.

Tästäpä se eräsmieskin sitten innostui riippumatoista ja laitoin vähän fingerporia otsikointiin.

Klikkaamalla saa kaikki kuva isommiksi
Testi:
E-villeltä saatu Arctic mate XL riippumatto onkin ovela tuote mukaan retkille sillä se saadaan sullottua uskomattoman pieneen tilaan ja kuljetuspussukka on osa riippumattoa eli se ei ainakaan voi hävittä metsään. Lisähuomiona että tätä pussukkaa voi käyttää vaikka retkityynynä ja riippumaton ollessa valmiusasennossa siitä tulee näppärä tasku esim kännykälle mutta itse säilytin siinä lähinnä bisseä. Camokuosi onkin hassu väri metsäreissuille kun siellähän olisi tarkoitus näkyä kauas ettei kukaan ota ja ammu hirvenä, tietäjät tietää että metsästäjä voidaan ampua sorsana, lajitunnistus kunniaan! Oranssi huomioväri olisi jees myös repussa mutta niissäkin tuo vihreäcamo alkaa olla enemmän sääntö kuin poikkeus.

Plussana annan pisteitä hyttysverkosta sillä tätä osaa Suomalainen arvostaa, mieluumin sitä kättä käyttää kaljan/kännykän pitämiseen kuin itikoiden tappamiseen. Hyttysverkossa on lenkit joilla se saadaan kiinnitettyä mukana tulevilla naruilla puihin ettei tarvitse nukkua verkko naamassa kiinni, verkkoa asentaessa kannattaa jättää narut kuitenkin tarpeeksi löysälle sillä vetoketju ei mene makoillessa kiinni pinkeydestä johtuen. Verkolle tehdyt narut on kohtalaisen pitkät eli pitäisi kyllä piisata vaikka mihin virittelyyn.



Riippumattoahan voi käyttää myös talvella mutta pitää huomioida tarpeeksi eristettä selkäpuolle sillä
makuupussissa painuu eristeet kasaan kölliessa eli jotain solumuovipatjaa alle tms. Hyviä puoliahan on myös se että nukkuessa ei ole suorassa kosketuksessa maahan, näin ollen ei kylmä ja kosteus tunkeudu sisään varoittamatta takaapäin. Kevytpeitteestä voi tehdä tuulen tai sadesuojan jos sellainen on mukana. Talvella lähistölle voi tietysti laittaa nuotiotakin mutta pitää muistaa että riippumatto on aika ohutta materiaalia ja perin paloarka.


Kiristä narut huolella 
Kangas on pehmoisaa laskuvarjokangasta, ei hikoile kuin perus nailonkangas eikä pahasti kahise pyöriessä. Hyviä seikkoja on myös se että materiaali myös kuivuu nopeasti kastuessaan.
Narut vaikuttavat tukevilta sekä venymättömiltä ja 200kg niiden pitäisikin jaksaa kannatella. Riippumaton karbiinihaka vaikuttaa myös ihan pätevältä ja liikkuvat osat sopivan jäykältä. Myöskin saumaukset olivat hyviä eivätkä ratkeilleet rasitustestissäni.

Riippumaton asennuksessa tulee huomioida se että kaari on riittävän suuri muistuttaen banaania, se parantaa käyttömukavuutta suunnattomasti ellet ole jokin joogamestari ja tykkäät nukkua linkussa. Riippumaton koosta riippuen puiden väliin asennettaessa tulisi puiden väli olla noin kolme metriä ja riittävän tukevia kannattelemaan levyttäjän painon. Riippumaton voi asentaa myös parvekkeelle mutta tarvitset tukevat koukut seinään, taulukoukkuja en lähtisi koittamaan. Oikein seppä kun on niin tekee useamman kiinnityspisteen niin paino jakautuu tasaisemmin eikä seinään kohdistu niin kovaa rasitusta. Riippumatossa kannattaa myös harjoitella myös kuivapanemista että solmut puiden ympärillä kiristyvät ja ei tarvitse kokeilla keskiyöllä riippumaton kasausta kun se on tipahtanut maahan.

Älä heittäydy mattoon! Olut säilyi vahingoittumattomana!

Aloitteleva levyttäjä yleensä asettuu riippumattoon pitkittäin maton myötäisesti mikä ei ole erityisen mukava asento ja se käärii rippumaton ympärillesi niin tiivisti että et näe enää reunojen yli. Suosittelen asettumaan riippumattoon vinoittain maksimaallisen mukavuuden saamiseksi, tämä levittää kankaan tasaisesti ja näet ympäristön sekä taivaan. Älä myöskään pidä kiirettä tahi heittäydy riippumattoon sillä se osaa hyvinkin helposti luiskahtaa alta pois, kuva ohessa tapahtuneesta.






Huolto:
Riippumatto on loppujen lopuksi haurasta materiaalia eli käyttöikää saat lisää ripustamalla mattosi sopivalle korkeudelle ja riittävän kauas esteistä mihin matto voisi hankautua ja kulua. Ajoittain riippumaton voi myös pestä koneessa 30 asteessa, ota karbiini haat pois ennen pesemistä. Talvi säilytys luonnollisesti sisätiloissa.

Loppusanat:
Loppujen lopuksi eräsmies antaa tälle tuotteelle siunauksensa ja todennäköisesti otan tämän seuraavalle reissulle mukaan jos tiedän että ei ole vettä tulossa kuin aisaa, varsinkaan kun tämä ei vie repussa juurikaan tilaa, toisin kuin laavu/teltta sekä retkipatja. Riippumattoja ennen vieroksuneena tästä kyllä oppi pitämään todella paljon ja asento kölliessä on luonnostaan niin mukava että uskon unen tulevan vaivatta. Kiinnitys narut voisivat tietysti olla metrin pari pidempiä jos liikkuu alueella missä puita ei kauheasti kasva mutta ilmeisesti lisäosaksi ostettavalla varmistus hihnalla pituutta saisi lisää. Verkkokaupan linkissä lukee että kahden hengen riippumatto mutta ei tähän kyllä kahta tunge, tai ainakaan ei se ole erityisen mukavaa.


Tekniset tiedot:

Maksimikantavuus: 200kg (yli 120kg on suositeltavaa vahvistaa köydet varmistushihnalla)
Materiaali: Laskuvarjokangas
Integroitu hyttysverkko
Sivutasku
Köyden pituus: 2.2m
Hyttysverkon köysien pituus: 4m
Koko: 250x140cm
Paino: 650g naruineen

Eräsmies löytyy täältä:
Sähköposti
Instagram
twitter
facebook

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti